Sos Tatarski
Sos majonezowo - musztardowy
Składniki:
majonez
musztarda sarepska (według mnie najlepsza)
Składniki:
ogórek konserwowy (1 większy lub 2 małe)
parzone pieczarki (3 lub 4 szt.)
majonez
jogurt naturalny (gęsty)
ogórek konserwowy (1 większy lub 2 małe)
parzone pieczarki (3 lub 4 szt.)
majonez
jogurt naturalny (gęsty)
Ogórek konserwowy i pieczarki pokroić w drobniutką kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem 1:1, dodać do posiekanych składników. Odstawić, by przegryzły się składniki.
Można również dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, albo kapary. Ja kaparami dodaję bardzo rzadko. Wolę zwykłą wersję.
Można również dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, albo kapary. Ja kaparami dodaję bardzo rzadko. Wolę zwykłą wersję.
Sos majonezowo - musztardowy
Składniki:
majonez
musztarda sarepska (według mnie najlepsza)
jogurt naturalny (gęsty)
W tym sosie wystarczy wymieszać poszczególne składniki. Proporcje są następujące: przy 2 łyżkach majonezu 1 łyżka jogurtu i 1 pełna łyżeczka musztardy.
Można posypać go posiekanym świeżym szczypiorkiem.
Oba sosy są bardzo proste w wykonaniu i jednocześnie smaczne - zarówno do jajek, jak i wędlin. Smacznego!:)
W tym sosie wystarczy wymieszać poszczególne składniki. Proporcje są następujące: przy 2 łyżkach majonezu 1 łyżka jogurtu i 1 pełna łyżeczka musztardy.
Można posypać go posiekanym świeżym szczypiorkiem.
Oba sosy są bardzo proste w wykonaniu i jednocześnie smaczne - zarówno do jajek, jak i wędlin. Smacznego!:)
No a gdzie moj koperkowy- ulubiony :-) no ale on nie koniecznie przy okazji Świąt. |Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNiebawem się pojawi, tylko muszę go zrobić a potem sfotografować.;)
Usuń